Aktuellt

NÄT samlar Information, nyheter, rapporter och annat smått och gott som kan vara värt att veta om travsport.

Hästägarnas resekostnader

Vi läser den här veckan på Travhästägarnas hemsida att centralförbundet äntligen har börjat uppmärksamma hästägarnas resekostnader. Förbundet har räknat ut att i genomsnitt bara en tredjedel av starthästarna är hemmahästar.
Resultatet av deras undersökning har presenterats för Svensk Travsport, som har bjudit in till en förstudie kring tävlingsplaneringen. Inbjudna att delta är representanter för Travhästägarna, BTR och TR och banorna Boden, Solvalla, Halmstad. Av artikeln Resekostnaderna för hästägarna måste minska framgår att gruppen under våren ska se över om tävlingsplaneringen kan göras utifrån andra kriterier än de nuvarande,, som till exempel antalet tävlingsdagar och koncept på respektive bana.

"Sent ska syndaren vakna" eller "bättre sent än aldrig". "Rom byggdes inte på en dag", inte heller händer det mycket inom svensk travsport när det gäller att ta ett fast grepp om uppenbara missförhållanden. Det är så dags nu att tillsätta en grupp när tävlingsprogrammet för 2020 sedan länge ligger klart??? Ingen omedelbar förändring i sikte alltså. Det överdrivna resandet för våra hästar har påtalats i ett par år från olika hästägarhåll, inte minst från Solvalla Hästägareförening, som i två på varandra följande bloggar första gången uppmärksammade problemet sommaren 2018.

Jorden runt på 6 dagar
Sju svåra år och en torrsommar

Bloggarna är väl värda att läsa igen för den som vill vässa sina argument och fördjupa sig i ämnet.

Tills vidare fortsätter vi hästägare att betala våra dryga transporträkningar. Vågar vi förvänta oss ett snabbt och godtagbart resultat? Eller ska den här saken dras i långbänk, studeras och utredas tills ännu ett stort antal hästägare har gett upp, eller flyttat verksamheten utomlands?X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer