Aktuellt

NÄT samlar Information, nyheter, rapporter och annat smått och gott som kan vara värt att veta om travsport.

Varning för skuggspel

I en intervju med Sulkysports Lars G Dahlgren varnar Legolasbet's grundare Rune Andersson för att vissa spelbolag kan komma att starta skuggspel på ATGs största spelformer
Bakgrunden till det är ATGs hårdnackade vägran att släppa in andra spelbolag i sina stora pooler, främst V75 och V86. Rune Andersson menar att andra spelbolag varken behöver bli insläppta i ATG:s pooler, eller starta egna konkurrerande poolspel. De kan starta skuggspel istället, och utvecklar sedan vilka faror som ATG utsätter sporten för.

Skuggspel innebär att spelaren garanteras ATG:s utdelning plus tio, eller kanske till och med plus 20 procent, vid spel i skuggpoolen istället för direkt hos ATG. Spelavdraget på V75 är så högt att spelbolagen kan kalkylera att höja utdelningen med den marginalen och ändå få ett tillräcklig högt spelnetto. Det finns givetvis en risk att de bolag som står för skuggpoolen får göra betydligt större utbetalningar än vad de har omsättning för om någon av skuggspelarna vinner. Samtidigt har de stora spelbolagen råd att ta den risken. De kan t o m försäkra sig hos försäkringsbolag mot höga utbetalningar.

Rune Andersson menar att skuggspel kan medföra att ATG tappar på den toppdel av omsättningen som nu är ren nettovinst . Sporten förlorar lika mycket pengar i utdelningar från ATG som ATG tappar i omsättning till andra bolag.

Har ST sett det komma vid konstruktionen av det avtalsförslag som alla spelbolag, förutom ATG, har tackat nej till? Rune Andersson tror att ett travsportförbund som ser ATG-konkurrenter som fiender, istället för som tänkbara samarbetspartners, plötsligt en dag kan finna sig vara frånkörda.

- Det vore bättre för alla om ST samarbetade med andra spelbolag runt de stora poolerna, säger Rune Andersson i intervjun.

Hela intervjun finns att läsa här: Skuggspel
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer