Aktuellt

NÄT samlar Information, nyheter, rapporter och annat smått och gott som kan vara värt att veta om travsport.

ST sänker prispengar

ST har beslutat att sänka prismedlen 2020 med totalt 43 miljoner. Totalt måste ST sänka kostnaderna med 80 miljoner kronor jämfört med 2019 och hästägarna bidrar alltså med hälften.
Resterande miljoner i minskade kostnader tas till lika stora delar i den centrala administrationen och det som går till banorna. På ST minskas personalstyrkan med elva procent. Sju tjänster dras in och personal sägs upp. För banornas del sker indragningarna av medel som de har kunnat söka för investeringar. Det blir inga nya banbelysningar 2020 och ingen annan upprustning heller om inte banorna finansierar det själva.

Besparingen ger ändå ingen marginal för att beta av de 300 miljoner i underskott som byggts upp i ST:s balansräkning.

ST har även haft möte med förtroenderådet under veckan, men vi har inte hört något sensationellt rapporteras därifrån, t ex att de närvarande rådgivarna föreslog färre lopp på färre banor.

Som avslutning ett citat från mannen som levererar oneliners på löpande band: "- Det är mycket svårare att få någon att börja med travsporten än att sluta." Robert Bergh skulle kunna göra en ny framgångsrik karriär som stand-up-comedian om alla hans hästägare bestämmer sig för att sluta.
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer