Aktuellt

NÄT samlar Information, nyheter, rapporter och annat smått och gott som kan vara värt att veta om travsport.

Rapport från STs fullmäktige

ST höll sitt fullmäktigemöte den 24 juni där bl a den omdiskuterade organisationsutredningen skulle behandlas.
Vi hade gärna suttit som en fluga på väggen för att ta del av vad som utspelade sig under mötet. Nu får vi nöja oss med ett knapphändigt pressmeddelande från STs hemsida och vad som rapporteras i travmedia.

Det står klart att sällskapen inte godkände ST's förslag till omorganisation som innebar att sällskapen skulle överlämna sina tillgångar till ST. Citat ur pressmeddelandet: ”Svensk Travsport ska genom ytterligare fördjupning fortsätta prövning av organisatoriska och juridiska modeller och lämna förslag på fortsatt arbetsprocess och rådslag vid Förtroenderådet i september”.

"– Det var livlig diskussion kring det på dagens möte där många medlemmar hade olika uppfattningar. I en så här pass stor fråga ska vi sträva efter att så många som möjligt känner sig trygga i beslutet och därför valde vi att låta processen fortsätta. Nästa anhalt för detta blir rådslaget i september." säger Marjaana Alaviuhkola till Travronden.

Det förrättades även val där Marjaana Alaviuhkola omvaldes som ordförande och den moderata riksdagsledamoten Saila Quicklund nyvaldes som ordinarie ledamot. Hennes namn var ett motförslag till valberedningens förslag. Låt oss hoppas att rörelsens seger över institutionen kan ge oss några öppna fönster in i det tillslutna Hästsportens Hus. Valberedningen hade även föreslagit TR Medias Anna Norring som ny ledamot, men Mats Norberg, som suttit länge i styrelsen, omvaldes istället med knapp marginal.

Mantorps ordförande Åsa Waern reserverade sig till protokollet mot att styrelsen beviljades ansvarsfrihet för 2019. Vi utgår från att det inte var hennes personliga påhitt utan att hon fullgjorde ett uppdrag som hon hade med sig från sitt travsällskap.
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer