Aktuellt

NÄT samlar Information, nyheter, rapporter och annat smått och gott som kan vara värt att veta om travsport.

Årsmöte med Stockholms Travsällskap

Många har frågat efter Stockholms Travsällskaps ställningstagande när det gäller det förslag till ny organisation för travsporten som ST presenterade under 2019. Inte minst har NÄT gjort det. Så även många travsällskap.
Nu har Stockholms Travsällskap genomfört sin - p g a covid19-pandemin - försenade vårstämma och årsmöte. Det var ett möte som inleddes med en hel del dramatik då ordföranden Lars Björk meddelade sin avgång. Motivet för detta redovisar han bl a i en intervju med Travronden:

"- Valberedningen föreslog mig som ny ordförande för kommande året, men jag har fått indikationer på att det finns ett väldigt litet förtroende – och finns det ingen tillit blir det svårt för mig att verka fortsättningsvis.”

Det bristande förtroendet bottnar i att Björk inte har redovisat sällskapets ställning mot STs förslag och inte heller till ST överlämnat det förslag som har varit Stockholms Travsällskaps eget. Det tänkbara praktiska utfallet av STs förslag redovisades i en Blogg - Den omöjliga ekvationen av Björn Damm på vår hemsida.

Under vårstämman antogs enhälligt en motion skriven av Per Rodert. Beslutet innebär bl a ett oavkortat nej till att sällskapet överlämnar sina fasta tillgångar till ST's förfogande.

Pressrelease från Solvalla
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer