Aktuellt

NÄT samlar Information, nyheter, rapporter och annat smått och gott som kan vara värt att veta om travsport.

Hästägarna göder byråkrater

I en debattartikel i Sulkysport ställer veterinär Anders Darenius frågan om hästägarna bara är till för att göda byråkrater.
Vi har 360.000 hästar i Sverige och en enda häst skapar ett genomsnittligt värde på 83.000 kr under ett år. Darenius pekar på det faktum att det är hästägarna som producerar och betalar för den samhällsnytta som hästarna tillför. Det är inte ST eller ATG, Ridsportförbundet eller avelsföreningarna.

Han ställer den viktiga frågan om vad hästägarna får för de pengar och det arbete som de lägger ned på sitt hästägande. Får de valuta för sina insatser eller göder de bara en kostsam byråkratisk apparat.

Så länge hästägarna inte protesterar utan verkar nöjda med sin veterinär- och semineringsservice, med sina pass-och registreringskostnader, tävlingsverksamhetens utformning och kostnader, djurskyddstillsynen m m förefaller allt vara väl. Darenius föreslår att var och en mailar sin riksdagsman och kräver att det tillsätts en ny och bred statlig hästutredning.

Artikeln i Sulkysport är låst men kan läsas i sin helhet här: Göder hästägarna bara byråkraterna?
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer