Aktuellt

NÄT samlar Information, nyheter, rapporter och annat smått och gott som kan vara värt att veta om travsport.

STs omorganisation - Banornas alternativ

Vi presenterar en bild över de organisationsförslag som travsällskapens rådslag har att ta ställning till.
Hästägarna i NÄT förordar alternativ 3 - banornas eget förslag - som det enda självklara alternativet. Travsporten behöver modernisera sin organisation för att möta de krav som inte minst omregleringen av spelmarknaden har medfört. Förslaget innebär att travbanorna själva kommer att kunna styra över sin egen kommersiella verksamhet - tävlingsutbud, försäljning av ljud- och bildrättigheter, sponsoravtal m m, utan omväg eller inblandning av vare sig STs förvaltningsexperter eller ATGs speloptimeringskonsulter.

I alternativ 3 ingår BAS-föreningarnas centralförbund som medlemmar i ST, dvs precis samma förhållande som idag. Skillnaden är att den kommersiella verksamheten inte längre är STs ansvar utan att ett helt nytt affärsdrivande aktiebolag bildas. Det ägs av sällskapen som utser en helt egen av ST oberoende styrelse med tydlig kommersiell inriktning.

På så sätt får ST möjlighet att sköta och finslipa sitt förvaltande uppdrag och koncentrera sig på handläggning av registreringar, reglementesfrågor, djurskydd m m. Det är en absolut nödvändighet inte minst med tanke på alla tråkiga skandaler de senaste åren. ST var aldrig tänkt som ett affärsdrivande verk och kan på det här sättet återgå till att vara det centrala serviceorgan till sällskapen som det ursprungligen bildades för att vara.


X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer