Aktuellt

NÄT samlar Information, nyheter, rapporter och annat smått och gott som kan vara värt att veta om travsport.

Problemet har varit ST

Problemet verkar numera alltid vara ST. Sulkysport har gjort en intervju med ansvars- och disciplinnämndens ordförande Sari Olausson om varför Propulsionaffären har dragit ut på tiden. Det har sagts från ST att det är hästägarens advokat som förhalar processen med sitt krav på tillgång till allt material, vilket STs VD Maria Croon påstår att han har fått.
I intervjun förklarar Sari Olausson situationen.

– Problemet har varit ST. Om jag liknar det här vid en brottmålsprocess, så har man dels en förundersökning som ligger till grund för åtal och dom och så vidare, och dels någonting som kallas för slasken. Där lägger man in förhör som man inte tar in i själva utredningen, men förhör som har hållits. Den åtalade har rätt att ta del av allt material, men i Propulsion-ärendet verkar det finnas någonting utöver slasken.

Det förefaller som att ST ser sig som både en utredande, anklagande och dömande instans när man förbehåller sig rätten att avgöra vilket material som anses väsentligt att ta del av. Man har minimierat och gallrat materialet i den s k slasken efter eget gottfinnande. Objektivitetsprincipen har av ST omvandlats till en subjektivitetsprincip.


Länk till Sulkysports intervju: Problemet har varit ST
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer