Aktuellt

NÄT samlar Information, nyheter, rapporter och annat smått och gott som kan vara värt att veta om travsport.

Danmarksavtalet

Det är derbyhelg på gång och STs förtroenderåd kommer att traditionellt samlas för möte, bl a för att diskutera det s k "Danmarksavtalet.
NÄTs företrädare Tony Lövqvist förbereder debatten genom en insändare i Sulkysport.

Avtalets kostnader om sju miljarder kan jämföras med den enda miljard som årligen utbetalas som prismedel. Sju miljarder kan även jämföras med de i sammanhanget futtiga 150 miljoner, som förtroenderådet vid vårmötet önskade skulle utgå extra till prismedel och upprustning av arenor. Det var en önskan som ignorerades helt av STs ledning och styrelse.

Tanken med Danmarksavtalet är god. STs hantering av processen däremot lämnar en hel del övrigt att önska. Ett citat ur insändaren: 2018 års Danmarks-avtal som EJ var förankrat i ST:s fullmäktige utan tecknades genom ministerstyre av sittande styrelse samt tjänstemän försöker nu förankras genom ett beslut i ST:s fullmäktige för att frånta tidigare inkompetenser sitt ansvar

Vad Travrondens Richard Hansson redan i våras uppmärksammade i en intervju satt på den svenska sidan av förhandlingsbordet - eller var det köksbordet? - STs ordförande Marjaana Alaviuhkola och på den danska sidan hennes son Pekka Lähdekorpi. Är nepotism och vänskapskorruption så utbredd inom travsporten att vi bara rycker på axlarna när jävssituationer uppstår? Även om inblandade släktingar och vänner besitter både integritet och tydlig gränssättningsförmåga får jäv inte finnas.
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer