Följ våra bloggare

NÄT har tre "ständiga bloggare" som regelbundet återkommer med sina personliga åsikter och betraktelser om allt som rör travsport. Även tillfälliga gäster är mer än välkomna att uttrycka sin mening. Vi uppmuntrar och bejakar debatt. Under varje blogg finns ett kommentarsfält.


Björn Damm
Hästägare och uppfödare i ca 25 år i Sverige och Italien. I Italien under kennelnamnen Kronos och Sib, i Sverige Dust. Är träningsanläggningen Jordanstorps upphovsman. Tidigare styrelsemedlem i ASVT, RST, Solvallas Travsällskap och Solvalla HF. Ihärdig bloggare och en faktanörd som tidigt påvisade den framtida hästbristen. Skrivit utredningarna "Vart är vi på väg?" och "Vart tog de vägen?" och där pekat på olönsamheten i att köpa och låta träna upp unghästar. Ser rekryteringen av nya hästägare som travsportens stora utmaning, men också att sporten måste förbättra sin trovärdighet, vilket inte minst spelarna kräver. Är en av pådrivarna bakom bildandet av NÄT och utsedd till en av tre företrädare.
Torbjörn Ylvén
Besökte en travbana första gången 1956 och därefter regelbundet från1960. Hästägare och uppfödare sedan 1972, med första vinnaren Hjortrongull 1976, och den senaste Olivinia 2019. Är utbildad bergsingenjör, men har också ett brett idrottsligt förflutet, särskilt på skridskor, men är numera på promenadnivå, dock långa sträckor. Tillhör dem som tycker att trav upplevs bäst på stallbacken. Styrelseaktiv i flera hästägareföreningar, Skellefteå på 1980-talet och Mantorp från 2014. Tidigare medlem i travsällskapen vid Skellefteå och Lycksele, nu på Mantorp och nu också en av NÄTs företrädare. Drömmen är att 80-talets nivå kan återskapas när det gäller hästägandets förutsättningar. Det kan göras möjligt genom omfördelning av de miljoner travsporten skapar.Ewa Silfverberg Liljeros
Som född och uppvuxen i farlig närhet av en travbana, Ådalens pärla Dannero, fanns det inget val. Efter flytten till Stockholm och Solvalla köptes första egna travhästen på Kriterieauktion 1975. Några egna uppfödningar har också sett dagens ljus om än i blygsam omfattning. Äger en starthäst i träning i Danmark, ett italienfött fölsto och några andelshästar genom Easy KB. Först styrelseledamot och sedan ordförande för Solvalla HF under åren 2012-2019 och medlem i Stockholms Travsällskap. Anser att bredd och elit är kommunicerande kärl, och att båda är nödvändiga för en levande sport. Bor numera på Malta och är kommunikationsansvarig och "spökskrivare" för NÄT, bl a på hemsidan och i sociala media.


Gästbloggare
Här kommer vi ge olika intressanta gäster möjligheten att skriva.
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer