Fredag, 25 November 2022

Bondfångarna på fortet

Maria Croon annonserade i sitt senaste VD-brev att nu kommer alla innehavare av STs årskort att kunna gå in gratis på publikplats på alla travbanor överallt och alla tävlingsdagar. (Dvs om man inte betalar för restaurangplats via Tickster).
(Bild: Solvallas hemsida)
Hur beslutet ens kunde fattas har sin egen historia men är inte ämnet här och nu.

Det är många bland travbanebesökarna som klagar över Tickster och att man måste scanna en QR-kod varje gång man går på trav, och det alldeles oavsett om man har ett frikort eller inte. Det är inte heller ämnet här och nu.

Det som skall ifrågasättas här och nu uppstår istället när besökaren vill ha en sittplats, i varje fall när det vankas storlopp och V75 och en restaurangplats gör upplevelsen komplett. Den som vill boka restaurangplats betalar via Tickster. I betalningen ingår förutom mat även inträde, t ex i morrn på Solvalla, med 100 kr. Så var det med det fria inträdet. Hej och hå ST och alla travbanor som tar betalt i förskott av sina restauranggäster. Istället för att några med hästägarkort "vippas" med fritt inträde betalar ALLA restaurangbesökare inträde, med eller utan frikort.

NÄT tjafsar inte om 100 kronor. Som hästägare sponsrar vi gärna hemmabanorna. Det gör vi även när det körs Elitlopp och inträdet är 250 kronor och också ingår i betalningen för restaurangplatsen. Ju större kostnad för inträde desto större minusvärde ger den s k ”förmånen”.

Observera alltså att det är själva principen som diskuteras här. Så länge vi vet vad vi betalar för är vi inte lurade, men vet Maria Croon det, dvs vad det exakt är hon skryter om? ST's frikort innebär i princip inget annat än en ståplats. Den som vill sitta vid ett förbeställt restaurangbord betalar precis lika mycket i entréavgift som alla andra som inte är innehavare av ST's årskort. Ju mer vi kostar på oss för vårt banbesök desto mer kostar det. Det är naturligtvis logiskt, men samtidigt: Var det verkligen tanken bakom införandet av Tickster, att köra travsportens bästa bondfångartrick mega grande???

Före Tickster, och på den gamla goda hästägarkortstiden, då hade vi hästägare fritt inträde och betalade endast för krognotan när vi hade bokat bord på travrestaurangerna. Vad är det för mening med att ST delar ut ”fringisar” till travfolket när den ena handen ger och den andra tar tillbaks?
Skrivet av Ewa Silfverberg Liljeros kl. 15:31
Kommentarer
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer